Egymillióan a magyar sajtószabadságért

2010. december 3., péntek

Katasztrófa

"A decemberben parlament elé kerülő, a médiaszolgáltatásokról és a kommunikációról szóló törvénytervezet totális ellenőrzést biztosítana a Médiatanácsnak, és rajta keresztül a kormányzatnak az elektronikus, internetes és nyomtatott sajtó felett.
Ezzel Magyarországon 2011. január 1-jén megszűnne a sajtószabadság. Vele együtt lehetetlenülne el a vélemény és a szólás szabadsága is.
Tiltakozunk, és követeljük a törvénytervezet visszavonását."
Magyar Narancs








"Csütörtökön üres címlappal jelent meg a Magyar Narancs, valamint így jelenik meg pénteken az Élet és Irodalom hetilap, a kezdeményezéshez a Hírszerző hírportál is csatlakozott. A lapok arra akarták felhívni a figyelmet, hogy a készülő új médiatörvény szerintük súlyosan korlátozná a sajtószabadságot. A törvénytervezetben többek között az áll, hogy a csak fideszes delegáltakból álló Médiatanács megbírságolhatja a médiumokat, ha azok tartalmát jogsértőnek (például kiegyensúlyozatlannak) találja."
index.hu


"A BBC csütörtökön a Magyar Narancs, valamint az Élet és Irodalom főszerkesztőjét megszólaltatva számolt be a törvénytervezetről, amely a tiltakozó sajtótermékek szerint az újságíró szakma ellen irányul."


Ne hagyjuk!

Nincsenek megjegyzések: